„De ce mă îmbolnăvesc?”

Prof. George Vithoulkas a publicat un important articol în revista de medicină alopată Medical Science Monitor, publicată lunar în U.S.A.
Unii medici alopaţi au spus că articolul dărâmă tot ce crede medicina convenţională despre bolile cronice.

Tema eseului a fost inspirată de întrebarea unui copil: „De ce mă îmbolnăvesc?”. Întrebarea este foarte interesantă, dar nu are un răspuns facil. Articolul discută despre câteva posibile răspunsuri la această dificilă întrebare. De-a lungul vieţii unei persoane există un „continuum” în condiţiile patologice. Corpul, ca un întreg, suferă profund cu fiecare boală acută sau cronică tratată necorespunzător sau neglijată. În istoria medicală a unui om bolile acute şi cronice constituie un lanţ de răspunsuri imune.
Ideea promovată aici este aceea că supresia bolilor, prin exces de medicamente chimice, de multe ori copleşeşte mecanismele naturale de apărare ale organismului, forţând sistemul imun să treacă la o nouă linie de apărare, mai profundă, ceea ce constituie începutul unei noi condiţii cronice. Astfel, inflamaţia iniţială dintr-o condiţie acută poate continua ca un proces inflamator subacut la un nivel mai profund.

Condiţiile inflamatorii acute trebuie tratate foarte atent de la începutul lor în copilărie pentru a nu forţa sistemul imun să facă un compromis. Este sugerat că toate bolile degenerative cronice au un caracter inflamator sub-acut şi că „inflamaţia” constituie principalul parametru al tuturor bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *