Despre mine

În facultate am învăţat că există două căi principale de tratament: cea medicală bazată pe administrarea de medicamente şi cea chirurgicală. Mi-am dat seama că medicamentele alopate, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, nu îmi vor oferi modalităţi reale de tratament. Aşa că în anul 2000 la terminarea Facultăţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti am hotărât că examenul de rezidenţiat îl voi susţine pentru o ramură chirurgicală.

Tot atunci am aflat din Viaţa Medicală de un curs de homeopatie organizat în Bucureşti de Centre d’Enseignement et de Développement de l’Homéopathie pe care l-am urmat din curiozitate şi l-am încheiat în 2002. Astfel mi s-a deschis perspectiva unui sistem terapeutic medical diferit de cel pe care îl cunoscusem în facultate.

Între timp am devenit rezident în ORL, dar şi mămică, meserie care te face să priveşti viaţa cu alţi ochi şi să încerci să fii de două ori mai responsabilă. Atunci când fiica mea a fost diagnosticată cu dermatită atopică, pentru care unicul tratament oferit de medicul dermatolog a fost unguentul cortizonic, antihistaminicele şi antibioticele, mi-am adus aminte de homeopatie.

Cum studiile pe care le făcusem mi se păreau insuficiente am început să mă documentez descoperind astfel Homeopatia Clasică. În perioada 2006-2008 am urmat cursurile organizate de Societatea Română de Homeopatie, ceea ce mi-a permis susţinerea examenului de atestat în homeopatie.

Din 2008 până în 2010 am avut șansa de a participa la cursul de homeopatie clasică organizat de Academia Internaţională de Homeopatie, Allonissos, Grecia sub coordonarea profesorului George Vithoulkas și a doctorului Yorgos Kavouras. Examenele de sfârșit le-am trecut cu bine, obținând cel mai mare punctaj.

Cunoştinţele acumulate m-au ajutat să abordez cu mai multă încredere şi succes tratamentul diferitelor afecţiuni ale copiilor mei, ale apropiaţilor şi ale pacienţilor.

Îmi place ceea ce fac şi îmi doresc să îi ajut pe oameni ca prin homeopatie să dobândească o sănătate mai bună, atât cât îmi stă în putinţă.