Ne vaccinăm sau nu copiii?

Este o întrebare tot mai frecventă pe care și-o pun părinții azi, mai ales după scandalul izbucnit în urma reacțiilor la vaccinarea BCG a nou-născuților sănătoși.
Cum multe lucruri nu sunt albe sau negre, ci mai degrabă în nuanțe de gri, probabil și vaccinurile luate laolaltă se înscriu în această categorie. Homeopatia s-a dovedit eficientă în tratarea multor boli pentru care azi copiii sunt vaccinați.

Acum câteva luni o pacientă m-a sunat disperată că bebelușul ei de 2 luni, după vaccinare, a început să facă crize de sufocare cu tuse, pe care medicii au catalogat-o drept tuse convulsivă. I-au administrat mai multe ture de antibiotice fără niciun rezultat. De ce oare? În tusea convulsivă antibioticele sunt eficiente doar în faza de debut. În momentul apariției tusei medicina convențională nu mai are alte metode de tratament decât poate “banalul” cortizon administrat pe orice cale posibilă.
Daca ar fi știut ce putea să urmeze, mamica, oare, ar mai fi acceptat vaccinarea bebelușului?

Cred că orice părinte ar trebui informat înaintea vaccinării copilului despre părțile bune, dar și despre părțile rele ale vaccinării.
Vă recomand cartea ce a apărut la editura Christiana Vaccinurile: preventie sau boala? O noua patologie pediatrica (autor: Dr. Christa Todea – Gross)
Aici găsiți câteva link-uri către site-uri ce dezbat problema vaccinarii:

  1. http://www.editurachristiana.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=324:vaccinarea-necesitate-sau-abuz&catid=26:cuvantul-christianei&Itemid=85
  2. http://preventdisease.com/news/12/071712_Vaccines-Are-Causing-Mutations-That-May-Jeopardize-The-Health-of-Future-Generations.shtml
  3. http://www.naturalnews.com/the-greater-good-movie.html
  4. http://www.vaclib.org/sites/debate/web1.html
  5. http://www.vaccineinjury.info/home.html
  6. http://www.vaccinationcouncil.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *