Săptămâna pentru conștientizarea homeopatiei

10 aprilie , ziua de naștere a lui Hahnemann, cel care a pus cap la cap informațiile pe care le-a avut în vremea sa, a mai adăugat multă observație și intuiție, după 10 ani de testări a putut formula principiile pe care se bazează acest sistem medical: Homeopatia.

Săptămâna aceasta este “World Homeopathy Awareness Week 2017”

http://www.worldhomeopathy.org

Săptămâna de conștientizare a homeopatiei – care se celebrează începând din 2005 în toată lumea, cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a lui Hahnemann.

 

Cum mulți îmi spun că nu am mai scris de mult pe site am găsit oportun să public chiar azi, de ziua lui Hahnemann, un caz care pe mine m-a uimit, despre un bunic de 83 de ani care fusese internat în spitalul județean și ulterior externat la mijlocul lunii decembrie 2014. Nepoata, care îmi este pacientă, mi-a trimis un e-mail în care îmi cerea ajutorul:

“bunicul meu de 83 de ani are o tumoare in gât..au depistat-o astăzi și i-au spus că nu mai rezistă până la Crăciun pt că e împietrită și nu se mai poate alimenta…nu mai poate înghiți…el vorbește, merge, dar este foarte slabit, abia bea apa…doctorii spun ca nu are rost sa-l mai opereze si sa-l chinuie. 

A fost o fire activă la serviciu, contabil fiind și de când a ieșit la pensie este pierdut…și-a petrecut timpul stând pe un scaun în curte și aducându-și aminte de tinerețe sau făcând calcule contabile în caiet sau pe cărțile din bibliotecă…are Alzheimer, adună ambalaje, sticle și nu mai știe ce a făcut acum 2 ore…

Credeți că îl puteți ajuta cu ceva? El locuiește în jud.Brăila și mâine merg să-l văd aș putea să-i duc un remediu dacă mai are vreo șansă cât de mică…”.

 

Neavând alte informații, am repertorizat cazul, am căutat remediile mai sugestive în mai multe Materia Medicae dintre care cea a lui Margaret Tyler mi-a atras atenția.

Socotind după simptomele prezente am decis, fără prea mari speranțe având în vedere vârsta și prezența patologiei și la nivel mental, să recomand un remediu.

Evident am uitat despre acest caz, dar în iunie 2015 fiica pacientului, și dânsa pacienta mea, se prezintă la control, spunându-mi că tatăl se simte foarte bine și îmi mulțumește.

Uit iarăși de acest caz, dar mi-l reamintesc atunci când trebuie să prezint remediul medicilor care urmează cursul de homeopatie organizat de SRH.

Primesc răspuns în nov 2016:

“se simte foarte bine și nu a mai fost la vreun control de atunci; se întâmplă să mai întrerupă remediul însă cum se simte rău iî ia și în câteva zile își revine..”, poate mânca și sarmale 🙂

Primesc și diagnosticul din dec 2014: cancer de esofag

examenul radiologic gastro-esofagian: esofag cu imagine lacunară de aproximativ 7 cm, 1/3 inferioară, cu trecerea dificilă a bariului.

 

Homeopați ce au trăit acum o sută de ani, unii chiar mai demult, au scris cărți întregi despre numeroase cazuri de cancer, multe cu metastaze, care au fost tratate homeopat cu un succes de 70%-92% . Citind aceste cazuri nu-ți vine să crezi că acei oameni au putut fi vindecați.

Dar când se întâmplă ca un caz pe care îl ai în practică să-ți depășească orice așteptare nu poți să nu te gândești că, așa cum în tenis merită să lupți până la ultima minge căci se poate răsturna balanța oricând, așa și în homeopatie trebuie să nu renunți, oricât de improbabilă ți se pare o rezolvare a situației.

“Non inutilis Vixi”, Nu am trăit în zadar, este epitaful de pe piatra de mormânt a lui Hahnemann. Foarte adevărat , probat de mulți practicieni și și mai mulți pacienți  de-a lungul a mai mult de două secole de homeopatie.

2 comentarii la „Săptămâna pentru conștientizarea homeopatiei

  1. pt neurofibromatoza sunt remedii homeopate daca da spuneti si mie ?

  2. Prin homeopatie se tratează oamenii cu diverse afecțiuni.
    În medicina clasică pe baza numelui afecțiunii se recomnadă un tratament.
    În homeopatie se recomandă un tratament pe baza simptomelor afecțiunii,care diferă mai mult sau mai puțin de la un pacient la altul, dar și pe baza celorlalte simptome fizice și mental-emoționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *